Hotelová akadémia

Hotelová akadémia
Kód študijného odboru: 6323 K 00
Absolventi študijného odboru hotelová akadémia (ŠO-HA) podľa školského vzdelávacieho programu získajú v päťročnom štúdiu všeobecné vzdelanie a široký odborný profil v oblasti manažmentu hotelierstva, gastronómie, cestovného ruchu a turizmu.
Absolventi ŠO-HA získavajú výučný list v odbore hotelová akadémia a maturitné vysvedčenie.
V zmysle stanoviska Zväzu hotelov a reštaurácií SR k akceptácií certifikátov ŠO-HA výučný list v odbore hotelová akadémia im umožňuje pracovať na pozícii kuchár, čašník. Maturitné vysvedčenie im umožňuje pracovať na pozíciách v hotelových a gastronomických zariadeniach, kde sa vyžaduje úplné stredné odborné vzdelanie.
Forma výučby
- denná 5-ročná
Forma ukončenia
Štúdium je ukončené maturitnou skúškou.
Študenti získavajú i výučný list v obore Hotelová akadémia. Okrem toho môžu študenti získať i medzinárodný certifikát o ukončení štúdia.
Pre koho je štúrium určené
- pre žiakov s ukončeným základným školským vzdelaním
- pre prestupujúcich žiakovz iných stredných škôl
- vhodné pre žiakov s poruchami učenia
- pre záujemcov o vysokoškolské vzdelanie v danej problematike
Pracovné uplatnenie - absolvent
je schopný vykonávať odborné činnosti v hotelových a reštauračných službách, vykonávať práce, súvisiace s riadením a organizovaním hospodárskej činnosti a prevádzky v hotelových zariadeniach reštauračného stravovania, účelového stravovania a prechodného ubytovania
je schopný vykonávať ekonomické činnosti, spojené so získavaním a spracovaním informácií v oblasti poskytovania služieb, zásobovania a odbytu, personalistiky, vedenia administratívy, účtovníctva
ovláda informačné a komunikačné technológie, základy hospodárskej korešpondencie a účtovnej evidencie
pozná potraviny, nápoje, technologické postupy, prípravu rôznych druhov jedál a nápojov tradičnými a progresívnymi metódami, pozná zásady a techniky stolovania, techniku jednoduchej a zložitej obsluhy
počas štúdia absolvuje 1400 hodín praktického vyučovania, z čoho je 1200 hodín odborného výcviku zameraného na zručnosti v obsluhe, pri príprave jedál a manažérskych zručností pri fungovaní podnikov cestovného ruchu
má podnikateľské a manuálne zručnosti, je schopný tvoriť podnikateľských zámery v predmete podnikania, schopný orientovať sa v právnych normách predmetu podnikania
je odborník adaptabilný pre prácu v príbuzných odboroch a schopný aplikovať získané vedomosti v praxi
je všestranný, jazykovo zdatný (dva cudzie jazyky) odborník v oblasti cestovného ruchu a turizmu
je pripravený pokračovať v štúdiu vysokej škole.
Kontakt
Súkromná stredná odborná škola HOST
Pionierska 15, 831 02 Bratislava
+421 2 4342 0980
www.skolahost.sk