Aktuálnosť študijného programu je daná značným nedostatkom kvalifikovaných odborníkov v hotelových a gastronomických zariadeniach. Zvýšený súčasný rozvoj hotelových, gastronomických ale i ďalších príbuzných profesií kladie vyššie nároky na kvalifikačné predpoklady pracovníkov v tejto podnikateľskej sfére.
Minimálny počet záujemcov pre spustenie kurzu je 7
-
Moduly kurz
-
Barman - barmanka
-
Barista
-
-
Cena
-
Cena kurzu je 450 - 500 € / modul
-
-
Forma štúdia
-
Prezentačná
-
Externá
-
-
Forma ukončenia
-
Certifikát
-
-
Pre koho je štúdium určené
-
pre žiakov s ukončenou maturitou (pomaturitné štúdium)
-
vhodné pre žiakov s poruchami učenia
-
-
Pracovné upltanenie
-
Absolvent kurzu je kvalifikovaný zamestnanec, schopný samostatne pracovať v oblasti gastronómie, hotelových zariadeniach a iných stravovacích zariadeniach
-
môže podnikať ako živnostník, resp., ako kvalifikovaný odborník, manažér, spoločník v obchodných spoločnostiach, kde predmet podnikania je zameraný na gastronómiu, hotelierstvo, cestovný ruchu a turizmus
-
ovláda práce spojené s prípravou pokrmov, pozná suroviny, nápoje, má špeciálne znalosti z gastronómie slovenskej a medzinárodnej kuchyne
-
pozná moderné trendy a technológie v gastronómii, základné receptúry a technologické postupy prípravy bežných a náročných jedál, zásady gastronomických pravidiel
-
má kultivované a spoločenské správanie, vie odborne komunikovať so zákazníkom
-
samostatne pripravuje miešané alkoholické i nealkoholické nápoje, používa bežný i špeciálny inventár barmana, vie degustovať a prezentovať vína pred hosťom, odporúča kombináciu vína a jedla, zostavuje vinný, resp., nápojový lístok
-
je vzdelaným odborníkom hotelového a gastronomického manažmentu
-
je manažér podporných služieb v hotelovom zariadení a v ďalších príbuzných službách cestovného ruchu
-